Kysymys:
Kannettava tietokone käyttöliittymän kehittämiseen
Richard Troester
2015-09-16 10:18:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ilmoittautunut etupään kehittäjien kurssille, joka alkaa tammikuussa. Tarvitsen kannettavan tietokoneen luokalle. Yritän päättää Windows-koneen tai MacBook Pron välillä. Luokkatiedot sanovat, että kumpikin on hyväksyttävä. Tarjoaako kumpikin ympäristö minulle etua kehittäessäni vai ovatko molemmat identtisiä? Pohjimmiltaan tarjoavatko molemmat käyttöympäristöt yhtäläisen pääsyn käyttämiisi ohjelmointityökaluihin vai tarjoaako yksi käyttöympäristö enemmän yhteensopivuutta?

Kurssilla käytetään HTML5-, CSS-, Javascript-, AJAX-, PHP-, SASS-, jQuery-, Angular-, Git ja Photoshop.

Päätin ostamaan Macbook Pro 15 -verkkokannettavan (vuoden 2015 puolivälissä) kannettavan. Useat tekijät vaikuttivat tähän valintaan. Kaksi tärkeintä tekijää ovat: 1) Ihmiset, jotka ohjaavat minua luokan rinnalla, käyttävät kaikki MacBook Pro -tietoja, joten heidän ohjeidensa noudattaminen on helpompaa. 2) On käynyt ilmi, että saan suuren alennuksen omenasta työpaikkani kautta.
Miksi he syrjivät Linuxia? Voit tehdä saumattomasti käyttöliittymäkehitystä Linuxissa, jopa avaamalla Photoshop-tiedostot Adobe Extract-, Wine- tai VirtualBox-ohjelmien kautta.
Kuusi vastused:
#1
+17
Undo
2015-09-23 08:19:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menen tähän suuntaan: OS X . Sitä voi olla helpompi käyttää kehitystavaroihin (etenkin web, ei voi taata .NET-kehitystä ja muita vastaavia Microsoft-tekniikoita.), Ja se ei maksa yhtä paljon. Lopeta katsominen minuun hauskana, on tulossa tietoja ...

Ensinnäkin tästä syystä pidän OS X: stä enemmän:

 • Siinä on natiivi UNIX-pääte, joka , Kokemukseni mukaan useimmissa tapauksissa se toimii kuten tavallinen Linux-komentorivi sisäänrakennettujen komentojen suhteen (mikä tarkoittaa, että useimmat Internetissä löydetyt asiat voidaan kopioida liittää päätelaitteeseeni ja toimia hyvin pienillä muutoksilla). / p>

  Sinulla on myös Homebrew, jonka avulla voit helposti asentaa asioita, joita ei ole pakattu OS X: n kanssa - ajattele wget , htop jne.

 • Koska se on UNIX-pohjainen, monet asiat toimivat vain siellä, missä sinun pitäisi hämmentää niitä Windowsissa. Lisäksi OS X pelaa paljon mukavammin Git-tyyppisillä työkaluilla ja oikeastaan ​​kaikella yhteistyöllä. En voi laskea, kuinka monta kertaa olen joutunut palauttamaan muutoksen Windows-käyttäjältä, joka lisää outoja rivinvaihtoja.

  Nämä ovat kaikki asioita, jotka voidaan voittaa jonkin verran nokkaamalla ... mutta se silti on nokkela kun voisit kerätä laskutettavaa tuntia.

 • Pidän siitä henkilökohtaisesti paremmin. Asiat ovat järkevämpiä, mutta se voi johtua siitä, että en ole käyttänyt Windowsia yhtä paljon kuin useimmat ihmiset.

Nyt hinta-argumentti: Väittäisin, että OS X ei maksa niin paljon enemmän kuin Windows . Tiedän, että tämä on radikaalia, mutta kuulkaa minut. Tarkastellaan Windows-koneiden jälleenmyyntihintoja vuodesta 2010 - katso tämä eBay-haku. Se on tarkoitettu Windows-kannettaville tietokoneille vuodelta 2010, viisi vuotta sitten.

Näen enintään ~ 150-200 dollaria, ellei sinulla ole AlienWare-kannettavaa tietokonetta. AlienWare-koneet ovat todella kalliita, etkä todennäköisesti osta niitä kehitystyöhön.

Tarkastellaan nyt 2010 MacBook Pro -profiileja. Varaosakoneiden ulkopuolella (joista osa on edelleen myynnissä hintaan $300 ) näen 500–700 dollaria. Jopa jotkin MacBookin varaosat myyvät enemmän kuin Windows-kannettavat tietokoneet samana vuonna.

Huomaa, että jotkut näistä eBay-linkeistä ovat vanhentuneet, en tiennyt, että eBay teki sen. Yritän korvata ne jollakin kiinteämmällä tulevaisuudessa.

Käymme läpi pari ensimmäistä kannettavaa Windows-luettelossa:

Voisin jatkaa, ja sinun pitäisi tehdä tietoinen ostopäätös, mutta tämän tekeminen manuaalisesti on paljon työtä. Niistä kuudesta viimeksi myydystä on keskimääräinen pudotus 1272 dollaria viiden vuoden aikana.

Nyt tarkastelemme 2010 MacBook Pro -profiileja. Ensimmäiset 6:

Näiden kuuden summaamalla saan 1064 dollaria vahva> keskimääräinen tappio näiden viiden vuoden aikana. Pari muistiinpanoa tiedonkeräämisestä:

 • Annan suuremman otoskokon, jos ajattelin, että se ei saisi minua hulluksi. Jos haluat tehdä tutkimusta ja lisätä luetteloon, tee se. Hyväksyn muokkauksen.

  Tämä on kuitenkin ilmiö, jota olen havainnut jo vuosia. MacBooks yksinkertaisesti pitää arvonsa paremmin.

 • Yritin olla melko antelias lisäämällä investointeja kauppahintaan ihmisille, jotka päivittivät MacBookinsa. En tehnyt sitä Windows-koneilla (en edes ottanut sitä huomioon, oletin aina perusmallin), ja OS X reunasi Windowsia vielä pari sataa dollaria.

 • Jotkut Windows-koneista olivat vuosina 2008/2009. Ymmärrän sen, mutta en usko, että se sekoitti dataa niin paljon.

 • Jälleenmyyntihinnat nykypäivän Windows-koneissa saattavat olla korkeammat tulevaisuudessa ... mutta en älä ajattele niin. Sinun on tehtävä päätös.

Kaiken kaikkiaan tekemäsi päätös ei koske kustannuksia, vaan kuinka paljon haluat sijoittaa koneeseen . Kannettavassasi on sidottu pääoma, ja se on usein enemmän OS X -laitteiden kanssa. Se on pätevä asia MacBookien ostamista vastaan.

Toinen asia: Oletin, että ostat koneesi uudeksi. Älä tee niin. Olen ostanut Craigslistista käytetyt MacBookit - 2009 13 "Pro 500 dollaria muutama vuosi sitten, ja nykyinen 2012 13" 800 dollaria muutama vuosi sitten. Voisin silti saada siitä vähintään 500 dollaria. Tavallisia vastuuvapauslausekkeita sovelletaan, Craigslist on kammottava. Tuo ystävä ja tapaavat julkisesti.

Jos Craigslist on liian kammottava sinulle (älä syytä sinua), osta kunnostettu kone suoraan Applelta. Ne ovat parempia kuin uusi kone, ja niillä on 10-25% alennuksia. Olen ostanut sieltä MacBook Airin, iPadin ja iPod Touchin, eikä minulla ole ollut ongelmia mistään niistä.

Ota huomioon, että opiskelijoilla on usein ilmainen Windows, koska he ovat osallistuneet Microsoft DreamSpark -ohjelmaan. Voit jopa ostaa käytettyjä kannettavia tietokoneita ilman HDD: tä ja sijoittaa rahaa isompaan SD-muistiin.
@belford Ajattelin sitä, mutta se on tasapainossa OS X: n ollessa aina ilmainen ja ilmaisilla päivityksillä koneen koko käyttöiän ajan (2009 MacBook Pro sai vielä päivityksiä). Käytetyn ostamisesta voit tehdä saman OS X: n kanssa - olen melko varma, että puolet eBayssa olevista osista tarvitsee vain uuden kiintolevyn tai kiintolevyn ohjaimen, mahdollisesti uuden akun.
Unohda MacBook, se on ylihinnoiteltu, jopa myynnissä. Hanki keskitason Linux-kannettava, jossa on paljon RAM-muistia. Voit leikata PSD-tiedostoja Adobe Extractilla tai avata Photoshopin Wine tai VirtualBox avulla.
@niutech Luitko vastauksen? En sano, että se ei ole "ylihinnoiteltu" vähittäiskaupassa, vaan sanon, että voit saada takaisin paljon enemmän tuosta investoinnista kuin millä tahansa muulla kannettavalla tietokoneella - eikä sinun tarvitse olla tekemisissä Viinin ja ystävien kanssa, kun haluat tee asioita.
uhhhh käyttöliittymän kehittämiseen ostan kannettavat tietokoneeni noin 150 dollarilla. Vaihda se muuhun kuin OEM-akkuun, ja se toimii periaatteessa hyvin. Lisäksi omistan sekä Macin että PC: n ja sanon, että Macit ovat yliarvostettuja, mutta unix on mukavaa. Aja vain Linux, jos haluat todellisen palvelinympäristön.
Menee myös vuorovesi lol. Oletko ollut tech / hakkeri-konferenssissa. Se on yleensä enimmäkseen mac. Menet sen kanssa.
#2
+8
Dawny33
2015-09-16 10:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyt vastaus olisi Windows-kone.

Miksi?

Koska se on halvempi kuin Mac-kone, ja molemmat koneet tarjoavat sama tuki, eikä yhdelläkään ole mitään merkittäviä etuja muihin verrattuna web-kehittäjiin. tai nimenomaan käyttöliittymän kehittäminen.

Tästä Reddit-säikeestä voi olla myös apua päätöksenteossa.

Joten jos raha ei ole taakka , sitten voit valita kumman tahansa, ilman ennakkoluuloja kehitystyökalujen helppouden suhteen.

Minun pitäisi olla eri mieltä hintapisteestä - katso [vastaukseni] (http://hardwarerecs.stackexchange.com/a/415/1).
Hitto, se on hieno analyysi. Olen ottanut huomioon näyttelytilan hinnan vastauksessani. Siitä huolimatta työ, joka on tehty hyvin vastauksella @Undo
#3
+7
Adam Comerford
2015-09-22 22:39:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti haluaisin mennä Maciin täällä, mutta se johtuu siitä, että tunnen sen kehitystyössä. Olen ollut Windows-käyttäjä 90-luvulta lähtien, ja minulla on edelleen Windows-kone, mutta vuodesta 2004 (ish) olen käyttänyt OS X: tä ammattityössä (useita Macbook-ammattilaisia ​​ja Mac Minisiä) enkä ole koskaan katunut sitä, kun alkuperäinen säätöjakso oli yli.

Huomautan jotain, jota ei ole mainittu. Jos valitset MacBook Pron, sinulla on silti mahdollisuus käyttää Windowsia laillisesti virtuaalikoneessa (minulla on Windows 10: n virtuaalikone MBP: lläni). tai Bootcampin kautta. Jos valitset Windows-kannettavan, sinulla ei enää ole OS X: tä (laillinen, ei-hakkeroiva) vaihtoehto. Joten kustannusnäkökohdat huomioimatta, Macbook Pro jättää vaihtoehtosi avoimiksi mitä käyttöjärjestelmää käyttää.

Yleensä ilmoitetun tavoitteen mukaan oppia Front End Development suosittelen, että valitset sen, mikä edustaa vähiten esteitä oppimisellesi. Jos olet mukavin Windowsissa, siirry sen kanssa, jos olet mukavampi OS X: n kanssa, sen pitäisi olla valinta.

Nyt sanottuani tämä on laitteistosuositussivusto, joten minun pitäisi käsitellä kysymystä pikemminkin kuin helppokäyttöisyyttä ja käyttöjärjestelmän vaihtoehtoja.

Ensimmäisenä listallani on rakennuksen laatu. On joitain muita kuin Apple-malleja, jotka lähestyvät MacBook Pron laadun laatua, mutta sinun on tehtävä jonkin verran tutkimusta - mallipäivitysten välinen yhdenmukaisuus voi olla ongelma myös normaalisti luotettaville tuotemerkeille. Olen käyttänyt useita malleja useiden vuosien ajan Applelta, ja ne ovat tältä osin hyvin, hyvin johdonmukaisia.

Ehkä vieläkin kertomiskykyisempi: Minulla on ollut 4 Macbook-ammattilaista, jotka työnantajani on tarjonnut minulle, mutta noin 18 kuukautta näin ei ollut, ja minun piti ostaa oma kannettava tietokone. Arvioin monia, monia vaihtoehtoja (useita vuosia aiemmin tein saman ja päädyin Sonyn luokse). Loppujen lopuksi mikään arvioimastani malleista ei voinut koskettaa Macia rakennuksen laadun takaamiseksi. Ostin MBP: n omilla rahoillani ja voin rehellisesti sanoa, etten tuntenut mitään pahoittelua, minusta tuntui saaneen arvoa - se on hyvä happotesti mihinkään - kun haaroitat rahaa, tunnetko itsesi repeytyneeksi vai sinä tunnetko tyytyväisyytesi ostokseesi?

Toiseksi luettelossa ovat näppäimistö ja ohjauslevy. Varmista, että käytät näppäimistöä ja ohjauslevyä henkilökohtaisesti, älä luota arvosteluihin - se on liikaa henkilökohtaista mieltymystä kosketuksen, palautteen jne. Suhteen - vain sinä tiedät, mikä kannettava tietokone "tuntuu oikealta", kun käytät sitä. Aiot kirjoittaa paljon sitä, varmista, että se tuntuu hyvältä. Huomaa: tässä olen nyt enimmäkseen "lukittu" Mac-kannettaviin tietokoneisiin - heidän näppäimistönsä ja ohjauslevynsä odotan asioiden toimivan, mikä tahansa, joka ei osu samoihin nuotteihin, tuntuu väärältä.

Seuraava, näyttö. Verkkokalvon näytön tekniikka on erittäin mukava ja ylimääräinen kiinteistö auttaa, jos et aio kytkeä sitä ulkoisiin näyttöihin. Kyllä, voit saada muita kuin Mac-kannettavia tietokoneita vastaamaan päätöslauselmia, mutta ne eivät ole halpoja. Minulla oli tapana inhoaa kiiltäviä näyttöjä, mutta verkkokalvot ovat riittävän mukavia vakuuttamaan minut antamaan heille kuvan - toistaiseksi niin hyvä.

Lopuksi koko ja paino. En ole pieni ihminen, ja mielestäni 15 "MBP on täydellinen kompromissi kannettavan tietokoneen koon ja toiminnallisuuden suhteen. Olen kokeillut pienempiä kannettavia tietokoneita ja löytänyt näppäimistön ja näytön liian ahtaana. Lisäksi he pitävät sen pienentäminen ja keventäminen - vuoden 2015 MBP on tässä suhteessa paljon parempi kuin vuonna 2009 (minulla ei valitettavasti enää ole vertailtavaa vuoden 2004 malliani). Tästä huolimatta - sinun täytyy laittaa tämä asia ympärille, joten varmista, että voitit Älä katso kateellisesti ihmisiä, joilla on 11 tuuman ultrakirja.

Saattaa tuntua oudolta, etten mainitse muistia, suorittinta tai levyä. En mainitse niitä, koska jos valitset äskettäisen mallin MBP, se ei ole huolta mainitsemastasi työstä (ehkä Photoshopista), ja jos valitset jotain muuta, etsit vastaamaan tai ylittämään näitä teknisiä tietoja missään tapauksessa. Varmista vain, että sinulla on SSD - se ei vain ole sen arvoinen, ei nykyään.

#4
+4
belford
2015-09-16 14:54:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Hinnan kannalta olisi parempi valita Windows.

 2. Oli mahdollisuus asentaa Photoshop CS2 Ubuntuun. Toivon, että se olisi mahdollista jokaiselle versiolle: D. http://www.omgubuntu.co.uk/2013/01/photoshop-cs2-available-for-free-works-fine-in-wine

 3. ol>

  @ Adamin vastauksen mukaan voin sanoa, että Sublime Textin käyttö joidenkin Live Reload -laajennusten kanssa tekee parempaa työtä kuin Notepad ++.

  Sinun tapauksessasi tärkein osa liittyy selaimen yhteensopivuuteen eikä itse järjestelmään. Ainoa parempaa laitteistoa tarvitseva ohjelma on Photoshop, mutta se riippuu myös projektin koosta.

  Windows-konsoli ei ole iso ongelma, koska voit tehdä paljon asioita selaimen sisäänrakennetussa tarkastimessa .

  Palvelimen suorittaminen myös paikallisessa palvelimessa on helppoa. Ne ovat paljon työkaluja, kuten XAMPP, jotka sisältävät perusohjelmat yhdessä paketissa.

Voitteko selittää kohdan 2 perusteellisemmin? Huomasin yrittäessäni itse tutkia vastausta, että useimmat käyttöliittymän kehittäjät käyttävät MacBookeja ja monet suosivat pro-mallia. Haluaisin todella ymmärtää miksi.
Ensinnäkin: Menestyminen käyttöliittymäkehittäjänä ei riipu siitä, millainen tietokone sinulla on, varsinkin alussa. Todennäköisin syy vihata Windowsia on pääte ja vuorovaikutus käyttöjärjestelmän kanssa. Voit tarkistaa tämän aiheen myös: https://teamtreehouse.com/community/why-mac-not-pc. Haluaisin suositella Ubuntun asentamista toisena käyttöjärjestelmänä vain testitarkoituksiin. Toistaiseksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä paljon. Komentorivin voima on siinä, että monet asiat voidaan tehdä nopeammin ja se pakottaa sinut ymmärtämään aihetta.
Jos puhumme hyödyllisistä työkaluista ... Tarkista http://emmet.io/.
Kun olen lukenut treehouse-foorumin osiot, huomaan, että jotkut työkalut joko eivät toimi tai niiden toiminnallisuus on yksinkertaisesti estetty Windowsin komentokehotteen vuoksi. Joten voisin hankkia Windows-koneen ja asentaa Ubuntu siihen toisena käyttöjärjestelmänä ja käyttää sitä ensisijaisena kehitysympäristönä. Toisiko Ubuntun käyttäminen virtuaalikoneessa?
Varma. Linux-komentorivin tunteminen on aina plus. Jos olet kiinnostunut terminologiasta, tästä kysymyksestä voi olla apua: http://unix.stackexchange.com/questions/4126/what-is-the-exact-difference-between-a-terminal-a-shell-a- tty-and-a-con
#5
+2
Adam
2015-09-16 12:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan vahvasti Windows-konetta. Tähän on joukko syitä, jotkut tärkeämpiä kuin toiset, joten tässä:

Hinnoittelu
Windows-koneet ovat yleensä huomattavasti halvempia kuin Macit, vähintään 300 dollaria. Koska teet vain verkkokehitystä ja luultavasti hieman raskasta moniajoa, ei tarvita suurta hintalappua.

Ohjelmisto
Suuri, Notepad ++, ei ole saatavana Macille. Tässä tekstieditorissa on FTP-synkronointi, jonka avulla voit muodostaa yhteyden tietokantaan ja muokata ja ladata tiedostoja uudelleen - valtava ajansäästäjä. Tämä ja satoja muita sen mahtavia ominaisuuksia, jotka tekevät HTML: n, CSS: n tai JS: n kirjoittamisesta helppoa.

Laitteisto
Täällä ovat suurimmat saavutukset.
Sinulla on tietysti paljon suurempi valikoima kannettavien tietokoneiden teknisiä tietoja Windowsilla. Vaikka Mac saattaa tehdä sinulle hienosti, saatat silti haluta vähemmän jotain, josta et tarvitse paljon (esim. Video-ominaisuuksia), joten sinun ei tarvitse maksaa niin paljon.

Toinen valtava juttu Windows-koneista on kosketusnäytön ja vastaavien tekniikoiden valinta. Kosketusnäyttö on erinomainen asia, joka sinulla on käytettävissään verkkokehittäjänä, koska sinun on kehitettävä mobiililaitteille, joten sinun tarvitsee vain käyttää kannettavaa tietokonetta ikään kuin se olisi iso puhelin tai tabletti. Ilman tätä mobiilikehitys voi olla massiivinen kipu.

Mac-kirjat ovat kuuluisia siitä, että niissä ei ole melkein yhtäkään porttia, jota ihmiset tarvitsevat jokapäiväiseen toimintaan (kuten alla toden, yhteensopivuus ei ole hienoa). Windows-koneella sinulla on jälleen laaja valikoima USB-portteja, video- / audioportteja jne. Tämä ei ehkä ole iso ongelma monille, mutta minusta se on henkilökohtaisesti suuri etu.

Muu
Windows on liiketoiminnassa eniten käytetty käyttöjärjestelmä (johon verkkokehittäjä kuuluu) sen luotettavuuden ja yhteensopivuuden vuoksi. Hyvin harvat asiat ovat yhteensopivia OSX: n kanssa Windowsiin verrattuna, ja se on iso ongelma ohjelmistojen saatavuuden, työnkulkujen ja liiketoiminnan yleisen tuottavuuden suhteen.


Muista nyt, että Mac ei ole joko kauhea. Siinä on joitain erittäin hyödyllisiä suoraan pakkauksesta -ominaisuuksia, kuten pipetti ja kyky tarkastella kaikkia avattuja ikkunoita samanaikaisesti (hyvä organisaatiolle).

#6
+1
ArtOfCode
2015-09-16 16:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että sinun pitäisi valita Windows -alusta.

Windows tarjoaa yleensä joustavamman työskentelyalustan.

 • Suurin osa ohjelmista toimii Windowsin kanssa (ei sillä, että minulla olisi tätä koskevia tilastoja - mutta kun etsit ohjelmistoa, yleisin lataustyyppi näyttää olevan Windowsille)
 • Se on kuolleen helppo suorittaa verkkopalvelin Windows-käyttöympäristön ulkopuolella: joko Microsoftin IIS tai WAMP-pinoa käyttävä Apache toimii hyvin. Suoritan WampServerin omalla tietokoneellani.
 • Jos mahdollista, hanki sellainen Windows 10: n kanssa. WinX: ssä on nyt joitain Macin lisäominaisuuksia; Kuten Adam mainitsee, että voit tarkastella kaikkia avoimia ikkunoita samanaikaisesti, on syytä huomata, että myös X voi tehdä tämän.
 • Yhteensopivuus Windowsin kanssa on monilla alueilla paljon korkeampi kuin Mac OS X: n kanssa.
 • Saat joustavuutta määrittelyihin, joita Macbook ei yksinkertaisesti voi rinnastaa; on olemassa kannettavia tietokoneita, jotka on suunniteltu siten, että voit irrottaa ne ja muuttaa minkä tahansa komponentin sisällä.
 • Kuten Adam oikein mainitsee, Windowsia käytetään 99 prosentissa yritysmaailman verkkokehityksestä. Jos tottuu OS X: ään, sinun on opittava uudelleen missä kaikki on, kun saat työn.

Kaikki tietysti mainitsevat, että Windows on myös halvempi vaihtoehto - mutta se on merkittävä asia opiskelijoille, joten se on todella harkitsemisen arvoinen.


Jos etsit konkreettista suositusta, suosittelen kannettavaa tietokonettani, joka on Acer Aspire E1-572. (Huomaa: linkitetty sivu ei kuvasta aivan omaa kannettavaa tietokonetta, mutta se on melko lähellä.) Lainaten edessäni olevaa tarraa:

 • Intel Core i3 -4010U (1,7 GHz, 3 Mt L3-välimuisti)
 • Intel HD Graphics 4400, jopa 1792 Mt dynaamista videomuistia
 • 15,6 tuuman HD-LED-näyttö
 • 8 Gt DDR3 L -muisti
 • 1000 Gt: n kiintolevy
 • DVD-Super Multi DL -asema

Lisäksi joukko muita vähemmän merkityksellisiä teknisiä tietoja. Se ei ole massiivinen kone, mutta se on varmasti riittävä käyttöliittymän kehittämiseen, mihin käytän sitä säännöllisesti. Pienempi teho ja tekniset ominaisuudet auttavat myös alentamaan hintaa: sain kaivoksen noin 300 puntaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...