Kysymys:
Halpa ratkaisu pisteestä pisteeseen -laseryhteyteen
peterh - Reinstate Monica
2015-09-12 21:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsin tapaa rakentaa kaksisuuntainen viestintäkanava etäisäntien välillä (kaukana), suuressa sähkösumussa (suuri kaupunki), mutta missä sää on enimmäkseen puhdasta (sateinen päivä ei ole ongelma) .

Mielestäni se voidaan ratkaista suhteellisen helposti tunneloimalla RS232 moduloidun laserin kautta ja tunneloimalla ppp RS232: een.

Valitettavasti olen löytänyt Googlen eri laserratkaisuille. vain teolliset ratkaisut eikä mitään kotibudjetin koossa.

Onko niitä olemassa? Sen tekniikka ei todennäköisesti ole paljon monimutkaisempi kuin infrapuna-tv-ohjain.

Mihin alueeseen ja kaistanleveyteen tähdät?
@CeesTimmerman Jotkut km. Alle 5.
Kaksi vastused:
#1
+6
Cees Timmerman
2015-10-07 16:19:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nikon Coolshot 20 6x20 -laseretäisyysmittari on säänkestävä, helppo kohdistaa ja toimii jopa 500 metriin saakka 166,95 USD. Yhden niistä käyttämisestä kummassakin päässä pitäisi sallia jopa 1 km: n viestintä, edellyttäen että voit muokata niitä: electronics.stackexchange.com pitäisi pystyä auttamaan.

Halvempi on edelleen Ronja (kohtuullinen optinen lähellä yhteistä pääsyä), hintaan 60 USD + 70 henkilötuntia 10 Mbps: n optisen tiedonsiirtoyhteyden ollessa jopa 1,4 km. Laserit LED-valojen sijaan voivat kaksinkertaistaa alueen 3,0 km, tai enemmän, jos lupa tai huolimattomuus.

Paras ja halvin vaihtoehto olisi WokFi:

WokFi-antennit valmistetaan yleisesti saatavilla olevista koverista metalliastioista tai astioiden kannista (joiden ei tarvitse olla täysin parabolisia); Aasian wokit ovat suosittuja, koska niillä on muodot, jotka ovat lähinnä parabolisia. Kaupallinen Wi-Fi-antenni, yleensä USB-Wi-Fi-dongle, on ripustettu astian eteen, kiinnitettynä kaapelilla tietokoneeseen.

Medium WokFi setup

WokFi-vahvistukset ovat tyypillisesti 10+ dB, kantaman tehostuksella, joten ne voivat olla 16-32 kertaa paljas USB-sovitin. Alueet (LoS) ovat tyypillisesti 3–5 km , vaikka kohdistettu pari samanlaisia ​​pisteestä pisteeseen lähetin-vastaanottimen asetuksia saattaa lähestyä 10 km selkeällä polulla. Lisäksi tietyt parannetut WokFi-antennit ja antennit, jotka on valmistettu käyttämällä halkaisijaltaan 2 - 3 jalan halkaisijaltaan pyöreitä tai soikeita satelliittitelevisioantenneja, mahdollistavat vielä suuremman kantaman, jopa 20 km.

Luulen, että olet saattanut sekoittaa, mitä toimenpideohjelma pyytää. Suositus koskee tuotetta, joka mittaa etäisyyden kohteeseen. OP haluaa lähettää dataa kahden pisteen välillä. Ajatus kahden kämmenlaserlaitteen osoittamisesta toisiinsa yhteydenpitoa varten on hieman epäkäytännöllinen.
He lähettävät ja vastaanottavat laserpulsseja; oletan, että OP tietää kysymyksen yksityiskohdista laitteiston muokkaamisen.
Suuntasuuntaiset antennit saattavat edellyttää langattoman laitteen lähetystehon pienentämistä, jotta noudatettaisiin Yhdysvaltain liittovaltion lakia 47 CFR 15 (liittovaltion viestintäkomissio säätelee osana 15 seuraavien ohjeiden mukaisesti: https://afar.net/tutorials/fcc- säännöt /), Kanadan kansallinen laki (Industry Canadan RSS-210) ja muiden maiden kansallinen laki.
#2
+2
Adam Davis
2015-11-04 20:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lue koko tämä sivusto, jonka pitäisi viedä nopeasti käsitys tekniikan yksinkertaisuudesta.

Todellisuus on, että nopea laseryhteys (eli hidas nykypäivän standardien mukaan 10 Mbps) ei ole lainkaan vähäpätöinen etenkään tarvitsemillasi etäisyyksillä. Pelkästään optisella reitillä on niin paljon kompromisseja, että voit viettää kuukausia tai vuosia yrittäessäsi suunnitella jotain, joka yhdistää ollenkaan, ei koskaan tarjota luotettavaa linkkiä. Esimerkiksi, valitsetko pienemmän divergenssin, joka saa enemmän tehoa loppupisteeseen, mutta tarkoittaa, että jos jompikumpi pää liikkuu enemmän kuin mikrometriä, yhteys katkeaa, vai onko sinulla suurempi ero, joka tekee tavoitteista vähemmän kriittisiä, mutta tuottaa niin pienen tehon, jota sinulla on vaikea saada?

Se on vain yksi monista, monista kompromisseista ja häviöistä optisen polun suunnittelussa, eikä edes koske tarvittavia hiljaisia ​​vahvistimia ja elektroniikkaa eikä fyysisen kerroksen rajapinta viestintään osallistuvaan verkkoon tai tietokoneisiin. Tämä jättää myös huomiotta kaupungin lasersäteilymääräykset.

Joka tapauksessa, jos vaatimuksesi täyttävät

  • Laseryhteys
  • Jopa 5 km etäisyys
  • Kotibudjetin koko

Sitten vastaus kysymykseesi "Onko niitä olemassa?" ei.

Tarkista toinen vastaus, minusta se tuntuu melko hyvältä. Joka tapauksessa minulle ei ole selvää, miksi kaksisuuntainen viestintä olisi showstopper. "Kotibudjetin koko" ei ole kovin selkeä rajoitus, ja kaksisuuntainen viestintä vain kaksinkertaistaa hinnan. Toisin sanoen: jos kotibudjetin kokoinen yksisuuntainen viestintä on olemassa, miksi en voinut ostaa heiltä kahta kahteen suuntaan?
@peterh Olen muuttanut vastaustani hieman - en tarkoittanut korostaa, että kaksisuuntainen viestintä olisi paljon vaikeampaa kuin yksi tapa. Minun olisi pitänyt painottaa sitä, että optisen polun häviöt, jopa näennäisen selkeänä päivänä, ovat merkittäviä, ja on niin monia muita asioita, että halpa ratkaisu ei ole järkevä, eikä sitä todellakaan ole olemassa, lukuun ottamatta elektroniikkaa ja optisia insinöörejä, jotka laskevat satojen tuntien työtään "ilmaiseksi". "Kotibudjettia" ja "alle 5 km" ei ole olemassa edes yksisuuntaiseen viestintään - ellei aikaasi ole vapaata ja olet asiantuntija.
@peterh Jopa ronja-ratkaisu ei saavuta puolta siitä etäisyydestä, ja sen rakentaminen vaatii huomattavaa aikaa ja asiantuntemusta.
Jos et välitä laista ja etiikasta, voit hankkia luokan 3B laser häiritsemään ihmisiä ja antureita [reilusti yli 6 km] (http://www.lasersafetyfacts.com/resources/Laser-hazard-distance-chart.pdf ).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...