Kysymys:
Parantaako siirtyminen SSD: lle kirjoitusominaisuuksiani?
kasperd
2015-09-18 14:12:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on PostgreSQL-palvelin, joka joskus jumittuu pitkään kiintolevyilleni kirjoitettaessa. Joskus fsync-järjestelmän puheluiden suorittaminen kestää yli kaksi minuuttia.

Mietin nyt, parantaisiko suorituskykyä tietokannan siirtäminen kahden kiintolevyn mdadm RAID-1: stä mdadm RAID-1: een kahdella SSD: llä .

Mutta se ei ole minulle erityisen tärkeää, koska minulla on tarpeeksi muistia koko tietokannan välimuistiin tallentamiseen useita kertoja.

Tiedän myös, että SSD-aseman kirjoitusnopeus ei ole läheskään yhtä hyvä kuin lukuteho. Mutta en tiedä miten se vertaa suorituskyvyn kirjoittamista kiintolevylle.

Jos siirrän tietokannan SSD-asemaan, voinko odottaa kirjoittamisen paranemista? Jos tämä riippuu valitsemastani SSD: stä, mitkä SSD-tiedot ovat minulle tärkeitä harkita?

Olen sulkenut tämän kysymyksen, koska se on pikemminkin yleinen neuvotyyppinen kysymys, joka [ei ole enää soveltamisalassa] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/questions/343/do-we-still-want‌ -yleiset neuvot-kysymykset / 345 # 345).
Kaksi vastused:
#1
+5
timuzhti
2015-09-18 18:33:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu lähinnä SSD: n käyttämän NAND: n tyypistä ja hieman myös ohjaimesta.

Laadukkaampi SLC NAND tallentaa yhden bitin solua kohden. Tämä tekee soluista paljon nopeammin ja pidempään eläviä, kun taas MLC ja TLC (2 bittiä ja 3 bittiä) hajoavat helpommin ja niitä on vaikeampaa lukea ja kirjoittaa, erityisesti kirjoittaa. Koska MLC SSD -asemat ovat yleisempiä, useimmilla SSD-levyillä on kirjoituksia hitaasti (verrattuna niiden lukemiin).

Jos vain loppuu ja saat halvimman SSD: n, todennäköisesti Löydä itsellesi jotain kiintolevyä nopeampi vain pienimmällä lukunopeudella, kuten Kingston SSDVNow. Joissakin olosuhteissa tämä SSD on hitaampi kuin kiintolevy.

Suuremmat SSD-asemat ovat myös nopeampi, koska ne koostuvat useista siruista tehokkaasti RAID 0 (se on samanlainen).

OCZ Vertex, Sandisk Extreme ja Samsung Pro ovat kaikki malleja, joita etsit, jos haluat nopeimman suorituskyvyn.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on budjetti (kuka ei ole), Samsung EVO, OCZ ARC (he ovat nimenneet keskialueensa muutaman kerran, mutta olen melko varma, että tämä on uusin) ja Crucial MX -sarja ovat helpompia lompakossa.

Varmista, että löydät joitain vertailuarvoja ennen ostamista, ja muista, että uusin ei ole aina paras. Suurempien prosessien vanhemmat SSD-asemat ovat usein pidempiä, jos kirjoitat paljon. Tarkista myös uudemmat SSD: t, joissa on 3D V-NAND.

SSD: n sisäisen toiminnan vertaaminen raidiin on hieno idea.
Varo SSD: n käyttöikää (kuinka paljon kirjoja se voi käsitellä). Jos tietokanta kirjoittaa paljon, sinun on suunniteltava SSD-aseman korvaaminen ennen kuin raja on ylitetty. Jos SSD-asema on vaurioitunut liikaa kirjoituksia, tiedot ovat edelleen luettavissa vahingoittuneella sektorilla viimeisessä virhettä edeltävässä tilassa. Joillakin SSD-levyillä on turva-alue tilanteen korjaamiseksi, mutta älä työnnä liikaa onneasi: jos se tapahtuu, muuta sitä! (sinun on seurattava sitä)
@AntoineRodriguez, Olet oikeassa siinä, mutta SLC SSD -asemien (varsinkin suurempien prosessisolmujen) kanssa se ei ole kovin huolestuttavaa, koska ne voivat kestää noin 8000 kirjoitusoperaatiota solua kohden. Se on 2 PB, joka on kirjoitettu ennen kuin 250 Gt: n SSD-asema epäonnistuu. Epäonnistumisia voi kuitenkin olla arvaamaton, joten jos OP näkee joitain uudelleen kohdennettuja sektoreita, hänen tulisi lisätä toinen asema taulukkoon.
Ostin Kingston SSDNow -kiintolevyn korvaamaan vanhan levyasemani vuosia sitten ensimmäisenä SSD-asemana, ja se oli dramaattisesti nopeampi. En tiedä mistä puhut sen ollessa hitaampi kuin kiintolevy. Lähes mikä tahansa SSD-asema puhaltaa suurimman osan kiintolevyistä vedestä satunnaisen luku- / kirjoitustehon kannalta.
@Jez, riippuu siitä, saitko ne, joilla on synkroninen NAND, jonka he kytkivät pois myöhemmin. Ero on kuitenkin lähinnä peräkkäisissä kirjoituksissa.
Vrt. http://www.techspot.com/article/997-samsung-ssd-read-performance-degradation/
#2
+2
Adrian Pop
2015-09-18 14:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaus on yksinkertainen: kyllä, siirtyminen kiintolevyiltä SSD-levyille on valtava parannus, mutta se riippuu itse SSD-levyjen kirjoitus- ja lukunopeudesta.

Luovuin henkilökohtaisesti 1 Tt: n kiintolevyltä 240 Gt: n kiintolevyltä. SSD ja se oli kaikkien aikojen paras valinta. (ohjelmointi, käyttöjärjestelmä ja pelien vertailu)

SSD-aseman kirjoitus- ja lukunopeudet ovat erilaiset SSD-asemissa. Henkilökohtaisesti minulla on sama kirjoitus &read-nopeus, noin 540 Mt / s.

Se riippuu valmistajasta ja itse tuotteesta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...