Kysymys:
Energiatehokas, matalalämpöinen kaapin palvelin?
Undo
2015-09-21 04:36:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän tällä hetkellä palvelimena Ye Olde HP ​​Compaq nc6220, jossa on Ubuntu Server 15.04. Se menee hyvin, mutta huone voi saada hiukan paahteisen (mikä on hienoa), ja olen melko varma, että se ei ole energiatehokkain asennus.

Joitakin esimerkkejä parillisista töistä, joita suoritan siinä:

 • SE-tietotiedostojen lataaminen noin kahdesti vuodessa suurelle ulkoiselle kiintolevylle (noin 30 Gt: n kaatopaikka) torrentin kautta
 • Musiikin toistaminen 3,5 mm: n kuulokeliitännän kautta päivä, jota hallinnoi cron-työ
 • Hyvin, erittäin pienen volyymin Apache-palvelimen käyttäminen (se on paikallisverkossani, joten tämä ei periaatteessa ole kuormaa perus-Apache-käynnin ulkopuolella Lataa)
 • Pienikokoisten Rails-sovellusten suorittaminen
 • Testaus mitä tahansa muuta haluan

Koska siinä on Ubuntu Server, voin käyttää melkein mitä tahansa se. Olen törmännyt asioihin, jotka vaativat 64-bittistä arkkitehtuuria - nc6220 on 32-bittinen.

Tarvitsen jotain, joka:

 • on melko halpa (vähemmän kuin Amazon EC2 -palvelimen käyttäminen muutaman vuoden ajan maksaisi, mikä tarkoittaa < 200 dollaria, mutta olen hinnan suhteen joustava
 • 3,5 mm kuulokeliitäntä tai tapa tuottaa ääni jollain tavalla (en välitä siitä, että siinä on kaiutin)
 • Sisältää kaksi tai useampaa USB-porttia ulkoisen datan kiintolevyn liittämistä varten
 • Onko Ethernet portti tai WiFi
 • Voi käyttää kykenevää Linux-versiota - määritelty kykeneväksi ajamaan Rails-sovelluksia ja kääntämään C-ohjelmia.
 • Ei tukehdu tai sulaa huoneessa, jossa on kauhea ilmanvaihto (Ajattele noin kolmekymmentä neliöjalkaa ja ilman ilmavirtausta)

Olen vähemmän huolissani 64-bittisestä yhteensopivuudesta, mutta se olisi varmasti plus. Mikä toimisi tässä?

Tarvitsetko x86-arkkitehtuuria vai toimiiko ARM?
@Mark x86 on suositeltava, mutta ei vaatimus.
üks vastaus:
#1
+8
Gilles 'SO- stop being evil'
2015-09-29 13:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näillä melko alhaisilla vaatimuksilla kaikki keskitason ARM-levyt sopivat, joten voit myös valita oletuksena Raspberry Pi. (Malli 2, aiemmat mallit eivät ole hieman alhaisemman hinnan arvoisia.) Pelkän kortin viitehinta on 35 dollaria, plus virtalähde saa sinut

 • 4 USB2-porttia (näppäimistö, hiiri, ulkoinen asema, 1 varaosa tai wifi)
 • 100 Mt Ethernet - USB-väylällä, joten se ei ole ihanteellinen raskaalle tallennuspalvelimelle, mutta ok tavaroiden lataamiseen tyypillisen kotisi Internet-yhteyden kautta.
 • Jack ja HDMI-äänilähtö.
 • Pienempi virrankulutus kuin ulkoisella kiintolevyllä.

Suoritin ei ole läheskään yhtä nopea kuin viimeisin Intel-tarjous, mutta se riittää suorittaa tavallisia Ruby-ohjelmia ja tehdä C-kokoelmia. (En kuitenkaan tekisi suuria C ++ - tai Java-kokoelmia, mutta enemmän kuin suorittimen, rajoittava tekijä on, että RAM-muistia on vain 1 Gt).

Koska tämä on paljon budjetin alapuolella, voit harkita korkeamman tason ARM-kortti. Budjettisi rajoissa olevat 64-bittiset ARM-levyt (ARMv8) alkavat näkyä. (Tietysti, jos haluat jostain syystä 64-bittisen, et jos tarvitset nimenomaan x86_64-tiedostoa.) Ainakin HiKey -taulu yrittää olla 64-bittinen viitetietokortti. Siinä on 1,2 GHz: n Cortex-A53, sisäänrakennettu USB2 ja wifi, HDMI, 4 Gt: n sisäistä flash-muistia. Siellä on myös halvempi Dragonboard 410C, jossa on 8 Gt: n sisäinen salama, 4 USB-porttia ja wifi. Valitettavasti molemmilla on vain 1 Gt RAM-muistia, jolloin 64-bittinen CPU on vain vähän etuja (muista arkkitehtuuriparannuksista, kuten ylimääräisistä rekistereistä ja salauskiihdyttimistä, voi silti olla hyötyä). En näytä löytävän edullista 64-bittistä levyä, jossa on 2 Gt tai 4 Gt RAM-muistia. Haluat ehkä aloittaa 32-bittisen, 1 Gt: n piirilevyn nyt ja käyttää loput hinnasta 64-bittiselle levylle noin vuoden kuluttua.

Hyvä vinkki, varsinkin kun otetaan huomioon, että laskentaan tulisi sisällyttää myös sähkön hinta, koska myös EC2-ilmentymä sisältäisi sen (kuitenkin aiheuttaisi lisää varastointi- / kaistanleveyskustannuksia). Jokainen W keskimääräistä kulutusta tarkoittaisi noin $ 1 / vuosi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...