Kysymys:
Ovatko RAID-ohjaimet vaihdettavissa? Onko tietoja palautettavissa toisella ohjaimella?
Louis Somers
2015-09-12 07:26:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun tapauksessani olen käyttänyt Raid 1 Mirroring -sovellusta kahdella levyllä äskettäin kuollut emolevyn ohjaimessa.

Etsin nyt korvaavaa emolevyä, mutta olen vähän huolissani levyjen tiedoista, jotka haluan todella palauttaa. Koska se peilasi, odotan puolet SATA-ohjaimen tunnistavan vain osiot ja toimivan automaattisesti, mutta toisella puoliskolla se ei ehkä toimi tällä tavalla. Minulla ei ole toista järjestelmää, jolla voin testata tämän nopeasti, ja olen lisäksi huolissani siitä, että voi olla vaarallista vain liittää se mihin tahansa järjestelmään. Jotkut BIOS-järjestelmät saattavat vain yrittää alustaa sen automaattisesti ja tuhota joitain tietoja?

Voinko vain mennä eteenpäin ja ostaa uuden levyn ilman huolta vai pitäisikö minun selvittää tarkalleen mikä ohjaimen merkki / tyyppi ja versio oli käyttää ja yrittää löytää uusi kortti, jolla on sama merkki / tyyppi / versio RAID-ohjain?

Tietojeni mukaan emolevyni oli kaksois Xeon Tyan S2696. Se toisti joitain materiaaleja yön yli ja aamulla löysin sen kuolleena. Se ei edes piipaa enää, ei tuulettimia, ei ledejä, kun virta kytketään päälle. USB-portit saavat virtaa 5 V: lla, mutta näyttää siltä, ​​että kahden PCI-x-paikan välissä on turvonnut kondensaattori.

MUOKKAA: Esimerkiksi, jos ostan SuperMicro X7DB8 + korvaa Tyan S2696, voinko kytkeä vanhat asemat ja lukea niistä? Molemmat käyttävät Intel ESB2 -piirisarjaa, vaikka en näe ja mainitse "nollakanavan RAID: ää" Tyan-käsikirjassa.

On hienoa, että käytit RAIDia; älä anna tämän pilata luottamustasi siihen. Mikä sai sinut, on kuollut mobo. Aseman asetukset toimivat täydellisesti, mutta mobosi ei.
Äänestän tämän kysymyksen sulkemiseksi aiheen ulkopuolisena, koska se kuuluu SuperUserille.
Kyse on laitteiston käytöstä, ei laitteistosuosituksista.
@Mark, on kysymys, tarvitseeko minun hankkia täsmälleen sama ohjain vai voinko ostaa vain uuden mobon. Mielestäni se on suositusta eikä käyttöä. Poistan viimeisen rivin käytöstä ok.
@Mark Äänestän tämän kysymyksen avaamiseksi uudelleen, koska sillä, että se on aiheena jollakin muulla sivustolla, ei ole merkitystä. Tämä kysymys koskee mitä laitteita ostaa, joten se on aiheesta * täällä *.
Olen olennaisesti samaa mieltä Gillesin kanssa siitä, että ei ole väliä onko kysymys aiheena jossakin muualla, mutta en ymmärrä miten se pyytää erityistä suositusta.
Olisin samaa mieltä sulkemisesta, mutta hän kysyi korvaavista RAID-ohjaimista, joten ainakin se oli enimmäkseen aiheesta. Myös tällaista asiaa koskevat kysymykset ovat todella huonosti vastaanotettuja SuperUserissa.
Harkitse tätä loogisesti, RAID-ohjaimen on tallennettava määrityksesi jonnekin, jos sinulla on esimerkiksi RAID-0 tai RAID-1. Jotkut tekevät sen omassa flash-muistissaan, toiset taas levyllä. Jälkimmäisessä tapauksessa jokaisen levyn alue on osoitettava kokoonpanon tallentamiseen. Ei ole takeita siitä, että eri valmistajat valitsisivat saman muodon. Sama pätee korkeamman tason RAID-järjestelmien tarkistussummiin. Hyvä uutinen on, että RAID-1 on helppo palauttaa molemmissa tapauksissa - kokeile kokonaista levyä tai jos se ei toimi, etsi offset ja käytä dataa siitä siirtymästä alkaen.
+1 Kiitos @qarma,: lle ainakin yhden oleellisen vastauksen. Luulen, että loput kuuluvat "metaan". Joka tapauksessa, en ole varma, miten tulkita "offset", luulen, että tämä on vaihtoehto joissakin palautusohjelmistoissa? Minulla oli juuri yksi iso NTFS-osio, joten toivon, että kyseisen osion alku tulisi tunnistaa jotenkin (ei bittilokeroa käytettiin). Toivoin päästä toimeen ilman palautusohjelmistoa ja vain liittämällä sen uuteen alukseen. Jos käytän palautusohjelmistoa, vastaus tähän kysymykseen olisi "Mikä tahansa uusi levy tekisi, kunhan sillä on myös SATA2-liitin"? Vai olenko väärässä?
Kippis, vanha asetuksesi voisi olla: a) ei raid-metatietoja - voit kytkeä yhden levyn tavalliseen moboon ja käynnistää; b) levyt osioidaan ensin ja sitten osiot raadataan metatiedoilla - sinun on säädettävä osion alkua osiotaulukossa; c) levyt, jotka ovat ensin hyökänneet metatietoihin ja levy on osioitu - joudut ehkä joutumaan luomaan uuden osiotaulukon (bios) tai saatat olla ok (gpt); Ensimmäisen kokeileminen ei maksa sinulle mitään; kirjoitti kaksi muuta, voit kokeilla levyn kloonausohjelmistoa, asettelusi voidaan tunnistaa ;-)
Laitesuositukset luotiin kysymyksille, jotka etsivät \ * tiettyä \ * laitteistosuositusta, kun otetaan huomioon joukko * lopullisia * vaatimuksia. Jos kysymykseesi liittyi yleisiä laskenta- tai laitteistokysymyksiä, se voidaan kysyä osoitteesta [Super User] (http://superuser.com); se on kuitenkin * tämän * sivuston ulkopuolella.
üks vastaus:
#1
+4
Dima Tisnek
2015-09-14 12:21:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitse tätä loogisesti, RAID-ohjaimen on tallennettava määritykset jonnekin, jos sinulla on esimerkiksi RAID-0 tai RAID-1. Jotkut tekevät sen omassa flash-muistissaan, toiset levyllä. Jälkimmäisessä tapauksessa jokaisen levyn alue on osoitettava kokoonpanon tallentamiseen. Ei ole takeita siitä, että eri valmistajat valitsisivat saman muodon. Sama koskee korkeamman tason RAID-mallien tarkistussummia.

Hyvä uutinen on, että RAID-1 on helppo palauttaa molemmissa tapauksissa - kokeile kokonaista levyä tai jos se ei toimi, etsi offset ja käytä tietoja siitä siirtymästä alkaen.

Vanha asetuksesi voi olla:

  • ei raid-metatietoja - voit liittää yhden levyn tavalliseen emolevyyn ja käynnistää; Tämä on todennäköisintä sisäisillä RAID-ohjaimilla, koska ne voivat tallentaa metatietoja BIOS-määrityksiin.
  • levyt ensin ositetaan ja sitten osioille suoritetaan metatiedot - joudut säätämään osion alkua osiotaulukossa
  • levyt, jotka etsivät ensin metatietoja, ja sitten levy osioidaan - joudut ehkä luomaan uuden osiotaulukon (bios) tai saatat olla kunnossa (gpt)

ensin maksaa sinulle mitään.

Wrt. kaksi muuta, voit kokeilla levykloonausohjelmistoa, asettelusi voidaan tunnistaa ;-)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...