Kysymys:
Edullinen pitkäaikainen (10-20 vuoden) arkistosäilytys
James
2015-09-19 22:46:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Historiallisesti optiset tietovälineet näyttävät olleen paras valinta edulliseen 10–20 vuoden säilytykseen, mutta vuosien varrella optinen tallennus ei ole pysynyt yllä:

 • CD-R oli esiteltiin noin vuonna 1988 600–750 Mt: n tallennustilalla, kun tyypilliset tietokoneen kiintolevyt olivat noin 30 Mt (20-kertainen kiintolevytallennus).
 • DVD-R esiteltiin noin vuonna 1997, ja 4,7–9 Gt tallennustilaa, kun tyypillisiä tietokoneen kiintolevyjä oli 5 Gt (1x kiintolevytallennustila)
 • BD-R otettiin käyttöön noin vuonna 2006, ja siinä oli 25-50 Gt tallennustilaa, kun tyypillisiä tietokoneen kiintolevyjä oli noin 300 Gt (1/6 kiintolevytilaa)

Mikä on edullisin vaihtoehto 10-20 vuoden tietojen arkistoinnille?

Vaatimukset:

 1. kohtuullisen luotettava (ehkä 95%) vähintään 10 vuoden kuluttua tyypillinen kotisäilytys (hyllyllä, jonka lämpötila on noin 70 F +/- 20 astetta)
 2. kohtuullinen kapasiteetti on vähintään 500 Gt
 3. maksaa vähemmän kuin kiintolevy ja
 4. olla tekniikka, joka todennäköisesti on vielä noin 10 vuoden kuluttua yhden valmistajan laitteet, elleivät ne ole niin suosittuja, että toimivia käytettyjä laitteita todennäköisesti on saatavana ja käytettävissä ainakin 10 vuoden aikana, kuten Iomega Zip -asemat)
Sinulla on ristiriitaiset vaatimukset. Nauha antaa sinulle haluamasi kapasiteetin ja elämän, mutta maksaa liikaa. Optinen antaa sinulle hinnan ja elämän, mutta ei kapasiteettia. Kiintolevyt antavat sinulle kapasiteetin ja kustannukset, mutta eivät elämää. (Flash ei anna hintaa eikä elämää, ja kapasiteettia on vaikea löytää.)
Tällä hetkellä ne saattavat olla, mutta vertailukelpoisia ratkaisuja on ollut aiemmin ja voi olla tulevaisuudessa, minkä vuoksi kysyin. Ohjelmistosuositukset ovat täynnä kysymyksiä, joissa kysytään ohjelmistoa, jota ei ole olemassa (suurin osa kysymyksistä). Onko tämä aiheen ulkopuolella täällä?
[Tämä podcast] (http://techdistortion.com/podcasts/pragmatic/episode-7-a-category-called-general) kuvaa nykyisen tallennus- ja varmuuskopiointivälineen edut ja haitat. Suosittelen, että kuuntelet sitä
Kaksi vastused:
#1
+6
Antoine Rodriguez
2015-09-19 23:44:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehtojasi on mahdotonta yhdistää yhteen, ja tässä on syy kustannusten mukaan.

 1. Tarvitset 10 vuoden luotettavan tallennustilan, joka pystyy käsittelemään enemmän tai vähemmän teollisuuden laatuvaatimuksia.

  Tämä on melko korkea vaatimus. Teollisuuden laatu saavutetaan käyttämällä parempia materiaaleja / komponentteja, joten kustannukset ovat korkeammat.

 2. Tarvitset tekniikkaa, joka on vielä noin 10 vuotta myöhemmin. Tätä on myös melko vaikea saada. Kuten sanot: sinun on käytettävä vain erittäin suosittua arkistointimenetelmää, ja noita sulkee pois lähes kaikki arkistointitekniikat (jopa nauhat), koska ne kehittyvät ja eivät ole 10 vuoden aikana yhteensopivia taaksepäin.

 3. ol >

  Nämä kaksi pistettä ovat halpoja arkistointimenetelmiä vastaan.

  Voin kertoa sinulle, että unohdat 3. pisteen:

 • Nauha ei kestä aikaa teollisuusympäristössä. Sinun on pidettävä ne kuivassa vyöhykkeessä, jossa on tasainen säännöllinen lämpötila (se vihaa kosteutta ja korkeita lämpötilavaihteluita).
 • Pisteen 2 huomiotta jättäminen: DVD on edelleen hyvä tapa pitää 10 vuotta. Sinun tarvitsee vain ostaa korkealaatuisia DVD-levyjä. Varoitetaan: elinikäisen takuun katsotaan olevan 5 vuotta. Joten varmista, että DVD-levylläsi on 10 vuoden takuu ja että se poltetaan hitaalla nopeudella (mitä suurempi nopeus, sitä enemmän laitat virheitä, ajoissa muuttuu lopullisiksi virheiksi DVD-levyn hajoamisen vuoksi). li> Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: ostat hyvin erityisen tekniikan (kuten tuolloin Iomega Zip), joka on kotoisin Linuxista. ostat useita lukijoita / polttimia ja käytät vain yhtä kerrallaan. Linux-yhteensopivuus takaa yli 10 vuoden tuen asemallesi (ei Windowsissa). Jos laitteesi irtoaa, vaihdat sen uuteen ostamaasi laitteeseen, ja jos et löydä sitä, käytät pitämääsi laitetta.

Sinun on harkittava varmuuskopion tekemistä. Suunnittele viiden vuoden jakso ja säilytä varmuuskopioitu media vakiintuneessa normaalissa ympäristössä.

5 vuotta on laitteen pisin turvattu aika. Näiden viiden vuoden aikana otat automaattisesti riskin menettää varmuuskopiosi, koska sinulla ei ole enää takuuta laitteellesi.

Tämä tarkoittaa, että riippumatta käyttämästäsi tekniikasta: sinun on tehtävä uudelleen / muunnettava varmuuskopiotallennusväline viiden vuoden välein. vuotta, kun käyttöympäristösi muuttuu.

On myös otettava huomioon toinen, joka on melkein tärkeämpää kuin tallennustilasi: Missä palautustoimintasuunnitelman mahdollinen kohde on? Kymmenen vuoden käyttöiän aikana monet näistä laitteista ovat kuolleita tai kehittyneitä, mikä tekee varmuuskopiosta hyödyttömän tai ainakin tekee palautussuunnitelmastasi painajaisen. Siksi viiden vuoden jaksot ovat parempia, koska voit elää tietosi infrastruktuurin kehityksen avulla.

Puolijohdeasema kärsii latausvuodosta. Jos jätät SSD: n istumaan huoneenlämmössä kymmeneksi vuodeksi, saat tietoja vioittumaan.
Hei Mark, oletko varma, että et sekoita magneettiseen kiintolevyyn? Itse SSD-muistiin ei liity maksua ... Latausta käytetään muistin fyysisen tilan muuttamiseen kuten valokytkin. Joten kuinka lataus voi vuotaa, jos se kytketään pois päältä, ellet pidä kiintolevyä huonosti ja altista sitä sähkövaroille?
[Olen täysin varma, että SSD: t käyttävät loukkuun jääneitä latauksia] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Flash_memory#Principles_of_operation). Olen myös [täysin varma, että nämä maksut vuotavat ajan myötä] (http://www.anandtech.com/show/9248/the-truth-about-ssd-data-retention).
Hyvä tietää todellakin! Kiitos linkeistä. Poistan SSD-vaihtoehdon, koska tässä asiassa SSD: n pitäminen päällä ilman käyttöä ei ole mahdollinen vaihtoehto, eikä se tietenkään voi taata laitteen saatavuutta 10 vuoden pituisessa toiminnassa.
#2
+1
Amardeep
2015-10-08 17:22:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos etsit yhtä tietovälinettä, jota voit käyttää 10–20 vuoden ajan varmuuskopiona tai tallennuslaitteena, se on vaikeaa. Kaikki nykyiset varmuuskopiointiratkaisut edellyttävät pääsyä tietokoneelle ja niiden säilyvyysaika. Ja tietokoneen suurin säilyvyysaika on yleensä 7-10 vuotta. 7-10 vuoden kuluttua uuden tietokoneen hankkiminen, joka voi kuluttaa samaa tietovälinettä, on lievästi sanottuna tylsää.

Paras ratkaisu on seuraava.

1) Pidä tästä päivästä eli 8. lokakuuta 2015 alkaen 3 ulkoista, muuta kuin Flash-asemaa, ei-SSD-asemaa tietojen varmuuskopioimiseksi. Määrä 3 on valittu redundanssiksi, ja jos yksi kiintolevy epäonnistuu, sinulla on mahdollisuus käyttää varmuuskopiota.

2) 3-4 vuoden kuluttua tai kun ostat uuden tietokoneen tulevaisuudessa, tarkastele taloudellisinta varmuuskopiota tuolloin ja siirrä tietosi uuteen varmuuskopioon. Tämä voi edellyttää myös tiedostomuodon muuttamista toisistaan. Jos ostat uuden tietokoneen, taloudellisin varmuuskopio on silti USB-kiintolevy, joten pidä siitä kiinni. Mutta toista tämä 3-7 vuoden välein ostaessasi uuden tietokoneen.

Huomaa, että oletetaan, että

 • tiedostomuoto, jota käytät tietojen varmuuskopiointiin, on edelleen olemassa

 • sinulla on sovelluksia ja vastaava käyttöjärjestelmä, joka voi tulevaisuudessa käyttää niitä sovelluksia, jotka voivat kuluttaa kyseisiä tiedostomuotoja.

Jos olet tyytyväinen pilvitallennustilaan, voidaan käyttää myös Google Drivea ja / tai Amazon AWS -palveluita. Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden tallentaa dataa, ellei 10-20 vuotta, sitten muutaman vuoden ajan tulevaisuudessa. Kuitenkin, jos varmuuskopiosi koko on useita satoja gigatavuja, ota huomioon kaistanleveyden kustannukset ja varmuuskopiotiedostojen lataamiseen kuluva aika.

Kirjastot, yliopistot tai valtion yksiköt vaativat yleensä etsimäsi, eli 10–20 vuoden varmuuskopion. Koska nämä ovat yritys- tai organisaatioyksiköitä, heillä on sopimuksia useiden yritysten kanssa tämän palvelun tarjoamisesta. Joten esimerkiksi IBM: llä tai jollakin muulla yrityksellä on sopimus, joka sanoo, että IBM varmuuskopioi sanottuna 100 Gt dataa joka kuukausi 7-10 vuoden ajan tietyllä kustannusten nousu. Nämä yritykset ylläpitävät sitten laitteita ja ohjelmistoja, jotta tietoihin pääsee käsiksi. Jos olet osa yritysyhteisöä tai organisaatioyksikköä, voidaan ottaa yhteyttä näihin yrityksiin. Jos asiakas on yksityishenkilö tai yksinkertainen vähittäisasiakas, sitä ei kuitenkaan voida tehdä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...